Zyprexa Swingers opstod tilbage i 2005, hvor musik og sammenspil var et aktivitetstilbud til beboerne på Tuesten Huse – et botilbud for svært sindslidende i Aarhus. I en del år spillede vi som brugerband, og blev efterhånden ganske habile amatører. Som årene gik flyttede flere af brugerne, der var med, eller faldt fra på anden vis. Den tiltagende professionalisme og perfektion af sangene gjorde også, at bandet efterhånden ændrede koncept fra at være et internt brugerband til et mere opsøgende professionelt konceptband - dog stadig med base på Tuesten Huse.

Det der ikke har ændret sig er, at vores sange til stadighed tager udgangspunkt i det skæve, det ualmindelige og det bizarre. De er et udtryk og et opråb for nogle af de personlige skæbner som vi møder på vores vej, og de er et kig ind i det psykiatriske systems krinkelkroge af diagnoser, vrangforestillinger, medicin, alter egoer, bivirkningsprofiler, cerutter, abstinenser, ufo’er, omsorgssvigt, stofmisbrug og kuponkataloger.


Michael Hilligsøe Heinig på guitar, kor og leadsang; Har mange års erfaring i arbejdet med sindslidende mennesker. Er desuden manden bag både musikken og teksterne.

Niels Bundgård Poulsen på bas; Har mange års erfaring i arbejdet med sindslidende og fysisk/psykisk handicappede.

Jais Stærk Poulsen; trommer, perc og kor. Musiklærer og musiker. Har bred undervisningserfaring indenfor såvel normal- som specialområdet.

Julie Ørnholt Bøtker på keys, kor og leadsang. Musikterapeut og musiker; Har flere års erfaring med undervisning/terapi indenfor psykiatri samt fysisk/psykisk handicappede.

Mathilde Vendelbo Andersen på lead, kor og percussion; Har mange års erfaring på de skrå brædder som Bakkesangerinde samt i selskab med "De Splittergale", hvor hun har fungeret som underviser de sidste 14 år.